innostuksesta

innostuksesta

torstai 3. heinäkuuta 2014

Joululahjoja!
Tässä olisi nyt ensimmäinen keskeneräinen askarteluprojektini, minkä päätin vihdoin ja viimein tehdä loppuun. Valotaulut ovat joululahjaksi luvattu, joten ehkäpä oli jo korkea aika tehdä ne ennen seuraavaa joulua. Idean tauluihin sain äitini tädiltä, joka on yksi taitavimmista ja monipuolisimmista käsityöihmisistä ketä tiedän. Taulut eivät ole todellakaan hankalia tehdä, joten ne sopivat myös tälläisille vasta-alkajille. Yritin kuvien oheen kirjoittaa hieman ohjetta taulujen tekoon. Jos kuitenkin kysymyksiä tulee, vastaan niihin miellelläni. Myös kaikki muutkin kommentit lämmittävät mieltäni. :)

Taulujen teko alkaa kehyksistä. Tein itse kehykset, jotka maalasin valkoiseksi. Kehyspuuna käytin valmista listaa ja maalina valkoista kalustemaalia. Kehyksiksi sopii hyvin varmasti myös valmiskehykset.
Kehykset
Sitten tarvitaan peperiinia. Itse käytin valkoista paperiinia, mikä tulee keriä ilmaviksi keriksi. Kauniin ja persoonallisesmman valotaulun saa taatusti käyttämällä esimerkiksi kahta eriväristä paperiinia.
Paperiinikerä

Tässä tarpeistoa, jolla on hyvä suojata lattiaa. Jätesäkki toimi minulla hyvin suojana teipattuna maalarinteipillä lattiaan. Kylpyhuone on hyvä paikkavalinta myös tähän askarteluun, sillä kaakeleista on helppo pestä juuriharjalla liimatahrat pois.

Erikeper.

Liimaseoksen resepti on helppo. Puolet liimaa, puolet vettä. Jokin pieni ja korkea astia toimii tässä parhaiten. Kalleinta tupperware-astiaa ei kannata valita tähän puuhaan, mikäli se ei ole menossa seuraavana roskikseen.

Sitten vain ilmavat kerät liimaseokseen.

Pyörittelin kerät liimassa ympäriinsä, minkä jälkeen puristin niistä ylimääräiset liimat pois.

Sitten vain kielputtelemaan paperiinia kehyksen ympärille niin paljon kuin itse tykkää.

Valmiiksi kieputetut kehykset on hyvä laittaa pystyyn kuivumaan, niin ylimääräinen liima valuu nätisti pois. Kehyksen on hyvä antaa kuivua kunnolla. Itse annoin kuivua vuorokauden. Riittävällä kuivumisajalla takaa samalla seuraavan vaiheen onnistumisen.

Kehyksen kuivuttua, kehyksen nurjalta puolelta sisäreunasta vedetään paperiini mattopuukolla.

Kun kehykselle on mattopuukkoa näytetty, painetaan irtonainen paperiini ristikko etummaisen taakse.

Tämän jälkeen onkin aika kiinnittää valot. Itse käytän Airam led 20- valosarjoja, mitkä sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Kiinnitin valot valkoisella ompelulangalla ristikkoihin siten, että lanka vetää molemmat ristikot yhteen ja samalla pitää valosarjaa kiinni. Minusta valkoinen ompelulanka on kiinnityksessä paras vaihtoehto. Se on mahdollisesti työläin ja aikaavievä, mutta huomaamattomin ja siistein.

Minusta valmis valotaulu on kaunis sisustuselementti myös ilman valoja.

Valmis valotaulu

Valotaulu

3 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Vielähän voisi ehtiä askarrella tollaiset ensi jouluksi!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset hyvistä ohjeista, näiden avulla onnistuu :)

    VastaaPoista